Ericsson headquarters, Genoa

An area of 20 thousand square metres hosts the electronic multinational's offices and laboratories. They anticipate about one hundred companies and 12 thousand workers within the Park in ten years. It will be the largest Italian Scientific and Technological Park, and amongst the most important in Europe.

Considerable spans and places bound to column placement in the underground floors of the car park were added to this structural complex in order to facilitate space for drop-off, a covered area to access vehicles that eases the entry and exit of passengers from their automobiles.

6,000 metres of Cls Beams, and 5,000 metres of PDTI® Columns were used to realise these structures. 3,000 metres of  beams, and 2,000 metres of PDTI® Columns were delivered in four months. Thanks to site logistical planning, deliveries and assembly took place regularly, not withstanding unfavourable atmospheric conditions and a number of days that were quite windy.

Products used in the project

Download Area
Require information